388. Pari sanaa holotuksesta

Aiemmin jo esitellyt muutamia lakkoja, mitkä on holotellut eri pigmenteillä. Nyt tuli pitkästä aikaa tilattua uusi pullo Spectraflair4U-kaupasta ja innostui jo neljän lakan verran holottelemaan. Valitsin karkeusasteeksi 14/35 sekoituksen, koska en ollut lainkaan varma mitä eroja noilla oli. Olen kyllä tyytyväinen lopputuloksiin, tosin parista olen kyllä luopunut.


Kun alkaa holottamaan ensimmäisenä pitää sisäistää että lakka tulee vaalenemaan eikä pysy samana jos ei lisää myös jotain muuta pigmenttiä joukkoon. Koska itse en jaksa ja monesti haluaakin tehdä itselle tylsästä lakasta erilaisemman, en ole välittänyt pitää lakkaa saman värisenä. Toiseksi lakka paksunee ja ei tarvitse peittävyyteen yleensä enää montaa kerrosta.


Ensimmäinen lakka jonka holotin ikinä on China Glazen Deviantly Daring. Se on holotettu Silly Lilly Polishin Spectraflairillä, mutta kyseinen indietekijä on lopettanut sittemmin. Harmi, sillä pigmentti oli oikein erinomainen. Lakka vaatii nykyään kaksi kerrosta tasaiseen ja peittävään lopputulokseen ja DD:lle ominaiset sivellinvedot hukkuvat holoefektiin.


Toinen holottamani sininen on Dependin lakka, josta on kyllä pahasti kulunut mikä numero se on tainnut olla. Se on holotettu myös Silly Lilly Polishin pigmentillä. Se olisi tarvinnut kolmannen kerroksen täyteen peittävyyteen, mutta kuvissa on vain kaksi.


Siirrytäänpäs sitten kolmanteen siniseen (miten nyt tän värisiä onkin holottanut). O.P.I.:n Unfor-Greta-Bly Blue on holotettu samalla pigmentillä kuin kaksi edellistäkin. Se peittäisi yhdellä, mutta laitan yleensä aina kaksi tasaisemman pinnan saamiseksi. 


Tehtiin Prunellan kanssa vaihtarit yhdestä Opista ja sain itselleni pitkään himiöimäni Meet Me On A Star Ferryn. Taisi olla kesä 2011, kun oltiin Prunellan kanssa mökillä ja hänelle oli juuri ennen junan lähtöä tipahtanut Polish This!-blogin kirppikselta tilatut lakat, joista yksi oli tämä.

 Nyt kun viimein sain tämän, oli oikeastaan itsestään selvää, että tartun holopigmenttiin. Alkuperäinen raidottuu nimittäin ihan liikaa omaan makuun. Tämä nyt on holotettu uudella Spectraflar4U:lta tilaamallani pigmentillä. Lisäksi kaadoin pari pisaraa Color Clubin Gift Of Sparklea pulloon. Tämä lakka nimittäin vaaleni vähän liikaakin. :D Ei enää muistuta vanhaa juuri nimeksikään.


Star Ferryn kanssa saman käsittelyn sai Zoyan Valerie, jonka myymistä jo mietin dupejen takia. Sitten postit pääsivätkin jo nousemaan ja sainpa tästä holottamalla itselle sopivan ja entisistä dupeista poikkeavan. Sävy kylmeni selkeästi ja tähän tuli sinivioletti vivahde, kun oikea Valerie on lämpimämpi. Kynsillä on kaksi kerrosta.


Bellin Glam Night 01:sen holotin vahingossa. Silly Lilly Polishin pigmenttipullossa ei ollut enää juuri rippeitäkään muulla kuin pullon laidoilla, joten kaadoin tämän lakan siihen ja holottuihan se oikein mukavasti. :D Tämä oli tummanpunaisempi, nyt selkeästi marjainen. Se myös peittää kahdella kerroksella kuin suurin osa muistakin holotuksista.


Maybellinen Colorama 265 Wine Shimmer on Spectraflair4U:n pigmentillä holotettu. Se on yhä oikeastaan vain topperi, mitä alkuperäinenkin on, sillä laitoin vain kolmisen pisaraa joukkoon. Kuvissa se on Bell Glam Nightin päällä.


Wet'n Wildin Megalast-sarjan I Need Re-Fresh Mint oli itselle niin sopiva mintun sävy, että ostin tuplakappaleen holottaakseni sen. Pigmenttinä on Silly Lilly Polish ja lakka peittää kahdella kerroksella. Cremet vaativat enemmän holopigmenttiä itseensä kuin shimmerit ja metalliset, ehkä koska ovat monesti paksumpia.


Golden Rose Rich Colorin 54 on holotettu osaksi holojauheella ja osaksi nyt uudella pigmentillä. Holojauhe ei tehnyt tästä lakasta tarpeeksi voimakasefektistä, joten lisäsin muutaman tipan nestemäistä. Lakka peittää parilla kerroksella.


Viimeisenä lakka joka koki suurimman muutoksen alkuperäiseen väriin. Tämä on, uskokaa tai älkää, China Glazen Fast Track. Lakka peittää kolmella kerroksella ja siinä näkyy yhä runsas kultainen shimmer. Pohjaväri on vain vaihtunut tyystin.


Olen myös testannut jauhemaista holopigmenttiä, mutta sitä en voi suositella. :D Hirveän sotkuista puuhaa ja lisäksi sitä menee hukkaan, koska sitä ei saa kaavittua pussista tarpeeksi hyvin. O.P.I.:n OPI With A Nice Finnish on kuitenkin holotettu tällä, eli jos on tarpeeksi kärsivällinen, sekin toimii. En kyllä enää ikinä tilaa itselle. :D

- Dimavarien

16 kommenttia:

 1. Hienoja tuunattuja lakkoja! Tuo 'holottaa' sana alkaa kuulostaa aika hölmöltä kun sitä tarpeeksi hokee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Ja ihan totta, toistelin itsekin sitä eilen postausta kirjoittaessa ja revin hiuksia, kun sille ei oikein ole synonyymiä. En edes kehtaa laskea kuin monesti tässä postauksessa on sana holo... :D

   Poista
 2. Musta tuntuu, että jos omistaisin holopigmenttiä, niin kohta kaikki lakat ois holoa :D On nää sun tuunaamat kyllä upeita yksilöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se nyt on holopigmentin mukana tuleva varjopuoli. :D Lakkailee jollakin ja käsi hakeutuu pigmenttipulloon... Tän takia mietin aina pari päivää kannattaako lakkaa nyt loppujen lopuksi holottaa ja vertailen alkuperäistä lakkaa omaan holotikkurenkaaseen ettei tule tehtyä sellaista mikä jo löytyisi valmiiksi. :D

   Poista
 3. Onpas kivoja holotuksia:) Mulla on tuota jauhetta mutta se on jäänyt ihan unoholaan, ei ole tullut holoteltua aikoihin....osittain koska sotku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Pölynä tää pigmentti kyllä tuntuu leviävän joka paikkaan paitsi sinne pulloon. Kädet kimaltaa ja sanomalehtikimaltaa ja pullo kimaltaa ulkoa eli suurin osa menee aina hukkaan. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos. :D Nyt kyllä lyö tällä hetkellä tyhjää mikä olisi vielä otollinen holotukselle, mutta kaipa ne vastaan tulevat.

   Poista